top of page

Hrášky v lusku jeden druhého nepomlouvají


mood

Slyšíte to z každé strany, pořád a neustále. Ten udělal tohle a ten zase tamto, a tenhle člověk je špatný protože,... Proč?! Který člověk je špatný za pár chyb, které v životě udělal? A nebo neudělal chybu žádnou, jen se lidem nelíbí co dělá, nebo jak se chová. A mohla bych takhle pokračovat do nekonečna. Měli by jsme se neustále řídit tím co si o našich činech myslí ostatní? Pokud ano, nikdy se nikam neposuneme.

Uvedu příklad. Mladá slečna se chystá někam ven, do restaurace, do klubu, kamkoliv. A přemýšlí: "Mám si vzít tu rudou rtěnku, kterou jsem si nedávno pořídila, protože mi sluší? Radši ne, co kdyby mě za to ostatní pomluvili, že..."

A takhle je to se vším, proto nenosíme klobouky, šaty, lodičky. Bojíme se zkoušet něco nového, protože se bojíme jak na to bude reagovat okolí. A není to jen o vzhledu, bojíme se jít samotní do restaurace, nebo jen tak někde na kávu. Bojíme se dělat důležité životní kroky...

Každopádně, vždycky se najde pár lidí, kteří budou zbrojit proti vám. Kteří budou říkat, že to co děláte není dobré, nebo co hůř budou vás ponižovat a říkat jak jste hloupí, protože děláte to co děláte. Nezmůžete s tím nic. Nikdy. A je jen na vás, jak to přijmete. Budete se trápit kvůli tomu, že vám někdo řekne něco špatného? Vezměte to jako názor a lidi co neznáte vůbec neposlouchejte. Kašlete na ně. A dělejte dál to co uznáte za vhodné. Až čas ukáže jestli to bylo dobré rozhodnutí nebo špatné.

Horší je, když o vás někdo něco říká, ale bohužel to neříká vám. Každý tohle někdy dělal, a kdo se to odnaučil, má život určitě šťastnější. Bohužel, stále je mezi námi valná většina lidí, která si libuje v probírání ostatních. A stačí jen, aby na povrch vyplula stará křivda, nebo aby někdo vytáhl vaše kostlivce ze skříně. Automaticky tohle všechno otočí proti vám. Bude se snažit proti vám poštvat co nejvíce lidí. Ale proč? Proč tohle lidi dělají? Závist? Nebo jen tak ze zábavy? A vy se potom utápíte ve vlastních myšlenkách a trápíte se nad tím proč vás lidé nemají rádi. Nebo proč řeší něco co patří jen a jen do vašeho života a už je to možná všechno pryč a vy jste poučení ze svých chyb, ale stejně se najde někdo kdo to rád vytáhne a pořádně vás v tom podusí.

Raději budu člověkem, který udělal sto chyb a stokrát se z nich poučil, než abych byla člověkem, který si celý život hraje na to, že žádnou neudělal.

Neposlouchejte lidi, co o vás budou všude možně vykládat, že jste takový a makový, a že tohle děláte špatně a co si o sobě vůbec myslíte, když si počínáte tímto způsobem. Vykašlete se na veškeré chyby, které jste v životě udělali, protože jsou dávno pryč a pokud jste si z toho vzali ponaučení, a berete to pouze jako zkušenost, nemusíte nadále poslouchat ostatní, kteří se vám to budou snažit předhazovat. V klidu se nadechněte a všechny minulé křivdy pošlete ze svého srdce pryč. Hned se vám bude o něco lépe žít.

Stýkejte se jen s těmi, kteří vás mají rádi takového jaký jste, který s vámi pláče i se směje na celý svět. A hlavně buďte sami sebou. A koneckonců, nikdo nepotřebuje milión přátel, kteří se otočí zády až budete na dně. Stačí jich jen pár a těch pravých.

Lidé by na sebe měli být hodní. Pomáhat si a smát se spolu. Rozdávat lásku a nekopat kolem sebe jak jen to jde. Neroznášet nenávist a pomluvy. Možná, že by na tom světě potom bylo líp. ♥

You Might Also Like:
bottom of page