top of page

Hurá na Jarňáky - part 1


Úplně nejvíc miluju takové propité večery, kdy někdo přijde s nějakým spontánním nápadem a všichni se toho v minutě chytnou! A teď nemluvím o zničeném hasičáku (jo, to už tady taky bylo) nebo podobných bláznivinách. Tohle je něco mnohem většího, spontánnějšího a určitě si z toho odneseme mnohem víc než vtipné vzpomínky. Totiž po dvou vypitých vínech padl do oběhu nápad, že se o velikonočních prázdninách vydáme do Skotska. Jen tak, na tři dny, objedeme všechny zajímavé místa a v neděli se vrátíme domů ať to volné pondělí můžeme prochrápat a nabrat síly na další pracovní týden.

A tak jsme dali do kupy bandu šesti lidí, domluvili auto, objednali nocleh a teď už jen debatujeme o místech, které navštívíme a alkoholu, který vypijeme. Úplně nejhlavnější myšlenka, které se prozatím držíme a kterou určitě chceme zdolat je nejvyšší hora Spojeného království - Ben Nevis. Jasně, je to jen o trošku vyšší než naše Lysá hora, ale stejně... Kdo by na sebe nebyl pyšný, že zdolal nejvyšší horu? Ha?! No já na sebe určitě pyšná budu. Ale už jen pro to, že tu Lysou horu jsem vyšla jednou a od té doby se tomu vyhýbám jako čert kříži. A člověk musí trošku překonávat sám sebe, že jo. A tak jsem s radostí a odhodláním přijala tuhle výzvu a teď už se můžu jen psychicky připravovat, ať tam sebou v polovině kopce někde nešvihnu.

Mimo Ben Nevis, který nám zabere asi půl dne, máme v plánu objet všechny národní parky, na které cestou narazíme (je jaro a příroda bude skvostná!) a po cestě zpátky se zastavíme v Manchesteru, protože mužská posádka si přeje vidět fotbalový stadion. Po tom všem už se jen budeme muset vydat na dlouhou, předlouhou cestu zpátky domů. Zpátky do naší placaté, ale milované části Anglie.

Víc o tom zatím ani napsat nemůžu, ale už teď vím, že mě tenhle malý výlet zase naplní neuvěřitelnou energií a motivací k dalším krokům. Ale co říct můžu je, že pod šikovnýma rukama mého milovaného vznikne naše už druhé, společné, cestovatelské video. A já se budu zase moct pokoušet rozvíjet svou malou lásku k focení. :)

You Might Also Like:
bottom of page